5. september 2018

Meddelelse Nr. 1143

Afprøvning: Nyt smågrisefodersortiment fra DLG

Resultaterne fra en afprøvning af DLG’s nye smågrisesortiment 2018 viste, at der ikke var forskel i produktivitet og produktionsværdi, når grise fik dette foder i perioden 7-30 kg sammenlignet med kontrolfoderet. Der var dog et statistisk sikkert lavere behov for diarrébehandlinger, når grise fik DLG-foderet.

Resultaterne viste, at der ikke var statistisk sikker forskel på tilvækst, foderoptage, foderudnyttelse og procent døde i perioden 7-30 kg, når grise fik foderet fra DLG’s smågrisesortiment 2018 sammenlignet med kontrolfoderet. 

Der blev ikke fundet sikker forskel på foderet mellem de to grupper, hverken målt på produktionsværdi beregnet med ens foderpris, eller produktionsværdi beregnet med aktuelle foderpriser.

Foderet fra DLG’s nye smågrisesortiment 2018 førte til en statistisk sikker lavere behandlingsfrekvens mod diarré end kontrolfoderet.    

Afprøvningen var bestilt af DLG med et ønske om at få afprøvet deres nye smågrisesortiment 2018 mod den kontrolblanding, der blev anvendt i den seneste firmaafprøvning af smågrisefoder. 

Der indgik to grupper og 27 gentagelser i afprøvningen, der blev afviklet under Den rullende Afprøvning.


Institution: SEGES Svineproduktion, Den rullende Afprøvning

Forfatter: Jesper Poulsen, Julie Krogsdahl

Udgivet: 5. september 2018

Dyregruppe: Smågrise

Fagområde: Ernæring