8. august 2024

Rapport Nr. 67

Resultater for DanBred grise 2024

DanBred leverer avlsfremgang på overlevelse og bundlinje.

DanBred grise har en historisk høj produktivitet med et antal fravænnede grise pr. årsso på 35,3 i 2023. Pattegriseoverlevelse har de seneste to år haft en årlig avlsfremgang på 4,1 procentpoint og er den største bidragsyder til den samlede realiserede avlsfremgang målt i DanBred avlskernen.

De kommende år er forventningen, at den samlede avlsfremgang fortsat vil være stor, og at pattegriseoverlevelse og so-overlevelse vil bidrage mest til den samlede avlsfremgang.

Resultater for DanBred grise 2024 indeholder: 

  1. Produktionsresultater for DanBred grise
  2. Avlsfremgang i DanBred avlskernen
  3. Prognose for avlsfremgang.

Institution: Landbrug & Fødevarer, Sektor for Gris

Forfatter: Lizette Vestergaard Horndrup, Tage Ostersen, Mark Henryon, Jens Vinther, Christianq Sørensen, Anders Vernersen

Udgivet: 8. august 2024

Dyregruppe: Søer, Smågrise, Slagtesvin

Fagområde: Avl og genetik

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.