15. februar 2022

Podcast: Status på produktionskoncept Smågris

Viden om griseproduktion skal helt ud på staldgangen. Derfor blev der i 2016 stillet skarpt på produktionen i de danske slagtegrisestalde – og i 2021 rettede SEGES Innovation sigtekornet mod smågriseproduktionen. De første erfaringer viser, at gode rutiner i stalden er et af de områder, der har betydning for grisenes produktivitet.

I 2021 lagde Produktionskoncept Smågris fra land med seks pilotbesætninger. Målet for konceptet er at højne produktiviteten og udfase brugen af medicinsk zink.

Hør hvordan det er gået, og hvad fremtiden byder i denne podcast, hvor projektleder Joachim Glerup Andersen fra SEGES Innovation og to af deltagerne giver deres bud på, hvad man kan bruge produktionskonceptet til.

 
Opstart af grise de første dage efter fravænning, det daglige tilsyn og foderstrategier – hvordan lærer grisene at æde – er ting, der kan gøre en forskel for grisenes produktivitet. Og de ting, der kan forbedre produktiviteten, vil også gøre, at grisene kan klare sig uden zink, viser de første erfaringer fra konceptet.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.