21. december 2022

Landmand: Vi går efter de fagligt dygtigste

At rekruttere de rette medarbejdere kan ofte være en udfordring. Derfor har Gammelgaard Agro valgt at satse på at ansætte unge, ambitiøse medarbejdere, som allerede har en plan for, hvad der skal ske, når de ikke længere er ansat hos Gammelgaard Agro.

Når der skal rekrutteres nye medarbejdere til Gammelgaard Agro, så er strategien klar: Unge ambitiøse landmænd med ambitioner om at få foden under eget bord står øverst på listen over potentielle ansatte hos Gammelgaard Agro. Sådan lyder det fra Lone Gammelgaard, som sammen med sin mand driver Gammelgaard Agro i Gosmer lidt udenfor Odder.

"Hvis der er frit valg på alle hylder, så vælger vi en, der gerne vil være selvstændig på et tidspunkt. Vi opfordrer ofte vores elever til at læse videre – så det gælder naturligvis også for de fastansatte", forklarer Lone Gammelgaard.

Og selvom det kan virke underligt, at man direkte opfordrer de ansatte til at læse videre, så er det en kurs, de holder fast i på bedriften. 

"Vores erfaring er, at vi får nogle knalddygtige medarbejdere, som er dedikerede og går forrest, når der skal skabes resultater. Så lever vi med, at vi må rekruttere lidt oftere", siger Lone Gammelgaard.

Nu kan du lære af de bedste, når SEGES Innovation i deres Masterclass har besøgt nogle af Danmarks førende inden for griseproduktion. Mød både Allan og Lone Gammelgaard i denne Masterclass om rekruttering.

Selvom det kan virke underligt, at man direkte opfordrer de ansatte til at læse videre, så er det en kurs, de holder fast i på bedriften. 

"Vores erfaring er, at vi får nogle knalddygtige medarbejdere, som er dedikerede og går forrest, når der skal skabes resultater. Så lever vi med, at vi må rekruttere lidt oftere", siger Lone Gammelgaard.

En anden fordel ved at ansætte de unge og mest ambitiøse er, at de ofte kommer med ny viden og nye input til tiltag på bedriften. Det måtte Allan Gammelgaard sande, da hans beslutning om at undlade at investere i vaskerobotter blev udfordret.

"Vi havde egentlig droppet at investere i vaskerobotterne, fordi vi havde en dårlig oplevelse med dem inden. Men jeg blev overbevist af de ansatte, som mente, at det var en virkelig god idé. Og så prøvede vi igen og fik det til at virke. Det er nogle gange rigtigt fedt at blive udfordret på den måde – og det er også fedt for de ansatte, at man får ansvaret for at få noget nyt til at fungere", fortæller Allan Gammelgaard.

Om Masterclass serien

SEGES Innovation Masterclass er videoer med nogle af de førende inden for dansk griseproduktion. Her kan du lære om forskellige driftsgrene, ledelse og bedre dyrevelfærd - alt sammen til læring og gavn for din egen griseproduktion.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.