24. oktober 2023

Årets elev i dansk griseproduktion 2023

Vinder af Årets elev i dansk griseproduktion 2023 tager ansvar for egen læring og for teamet. I alt tre dygtige unge var nomineret til prisen- Tirsdag blev vinderen kåret på Grisekongres i Herning.

Han er fagligt stærk og engageret, men også en teamspiller. Sådan lyder en del af skudsmålet for Lars Scherring Jessen, som tirsdag løb med prisen Årets elev i dansk griseproduktion 2023. 

Mester: Tager ansvar for opgaven

At prisen er velfortjent, er hans lærermester Dorte Wildenschild, Tummelsbjerg Landbrug ved Gråsten, ikke i tvivl om: 

”Lars har supergodt humør – alle kan lide ham. Men det, der først faldt mig ind, da jeg indstillede ham til prisen, var, at han tager ansvar for egen læring. Og han tager også rigtig meget ansvar for teamet. Hvis han står for en arbejdsopgave, så sørger han også for, at de andre ved, hvad der skal ske”.  

Landbrugsskole: Hylder for at blive i primærerhvervet

Og Dorte Wildenschilds rosende ord bakkes op af Lars’ lærer fra Gråsten Landbrugsskole, Johanne Marie Mathiasen: 

”Vi har peget på Lars til prisen som Årets elev, fordi han er fagligt dygtig, vellidt blandt eleverne, men også blandt os lærere. Ligegyldigt hvilket fag, han møder op til, er han med og vil det gerne. Og det, at han gerne vil blive i primærerhvervet – at han vil ud og passe grise og ikke ud af en eller anden sidegren - det vil vi gerne hylde,” lyder det fra Johanne Marie Mathiasen. 

I dag arbejder Lars Scherring Jessen hos Langemyregaard i Aakirkeby.

Udover æren kunne Lars tage en præmie med sig hjem på 10.000 kr.

De andre nomineret

De to øvrige nominerede elever, der hver får 5.000 kr., var:

  • Andreas ahrndt Laursen, Avlscenter Rønhauge
  • Maiken Skov Engstrøm, Risbjerg Landbrug

Med prisen Årets elev ønsker Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris at sætte fokus på branchens dygtige elever som blandt andet udviser faglighed, initiativ og nysgerrighed.

 
Se vindervideoen og videoerne de to nominerede.