12. januar 2021

Jysk smågriseproducent er nyt bestyrelsesmedlem

På dagens ”Landsmøde for svinesektoren” er smågriseproducent Allan V. Pedersen blevet valgt til besty-relsen for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

På tirsdagens ekstraordinære valg til sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion er Allan V. Pedersen blevet valgt som nyt bestyrelsesmedlem. 

Allan V. Pedersen er smågriseproducent, og har 1.600 søer på sin ejendom ved Give.

En af hans mærkesager er at arbejde for bæredygtighed i dansk griseproduktion – og det dækker ifølge ham over flere forskellige ting:

”Forleden hørte jeg en podcast med Anders Harck, som er formand for Økonomi og Virksomhedsledelse i SEGES. Han beskrev bæredygtighed som ”Sund fornuft”. Og det er netop dét, jeg vil arbejde for, at vi bliver endnu bedre til i dansk griseproduktion. Det handler selvfølgelig dels om klima, og at vi skal indpasse os i det samfund, vi lever i. En stor del af danskerne vil faktisk gerne have, at vi har griseproduktion i Danmark. Men vi er nødt til at vise, at vi også lever op til de forventninger, forbrugerne har til os,” siger han. 

Se Allan V. Pedersens præsentation af sig selv i forbindelse med indstillingen.

Samtidig lægger han vægt på, at bæredygtighed i høj grad også handler om at have en bæredygtig forretning.

”Bæredygtighed er også bundlinje. Det er vigtigt, vi har en økonomi, som sikrer, at vi også er her i fremtiden. Vi har igen og igen vist, at vi er omstillingsparate og er en del af løsningen, som både er med til at bidrage til det øvrige samfund og samtidig en rentabel forretning for dansk griseproduktion,” fortæller han.

Udover at være blevet en del af Landbrug & Fødevarer Svineproduktions sektorbestyrelse, har Allan V. Pedersen også erfaring med organisatorisk arbejde fra bl.a. Jysk Landbrugs bestyrelse og partipolitisk arbejde.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.