24. juni 2020

Notat Nr. 2013

Udviklingen i sodødelighed - tal fra Daka 2019

Opgørelse af døde søer fra DAKA viser, at sodødeligheden i 2019 var på 14,0 % af årssøerne. Det er en stigning i forhold til 2018.

I 2019 modtog DAKA 9.868 flere søer, sopolte og gylte end i 2018. Sodødeligheden er i 2019 steget til 14,0 % af årssøerne. 

SEGES Svineproduktion har lanceret en målrettet kampagne med information og vejledning til producenterne omkring reduktion af sodødeligheden i den enkelte besætning. Sammen med praktiserende dyrlæger og rådgivere arbejder vi på at reducere sodødeligheden på landsplan.


Institution: SEGES Svineproduktion

Forfatter: Tina Birk Jensen

Udgivet: 24. juni 2020

Dyregruppe: Søer

Fagområde: Velfærd

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.