28. oktober 2019

Horsens-PRRS isoleret i nabobesætning

Det er lykkedes at finde den variant af PRRS1, der er opstået mellem 2 forskellige PRRS-vacciner. Tidligere er de to vaccine-virus i forskellige grise fra en nabobesætning til Hatting Horsens isoleret, men ved yderligere analyser af prøver fra den pågældende besætning er det midlertidig også lykkedes at finde den nye variant "Horsens-PRRS".
Af Charlotte Sonne Kristensen, SEGES, og Lars E. Larsen, KU/DTU

I forbindelse med PRRS-smitte til ornestationen i Horsens har vi tidligere skrevet om en ny variant af PRRS1, den såkaldte ”Horsens-PRRS”. Den nye variant er en blanding (rekombinant) mellem 2 PRRS-vacciner, Unistrain og Suvaxyn PRRS, som har været brugt i en nabobesætning til ornestationen.

Tidligere har vi isoleret de to vaccine-virus i forskellige grise fra nabobesætningen. Ved yderlig analyse af prøver fra besætningen er det midlertidig lykkedes også at finde Horsens-PRRS; altså den rekombinate variant af PRRS1.

Det er derfor overvejende sandsynligt, at Horsens-PRRS er blevet dannet i nabobesætningen. Om Horsens-PRRS er smittet direkte til ornestationen eller via en anden besætning, ved vi ikke.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.