19. december 2019

Overdækninger og minimal sammenblanding giver høj tilvækst ved slagtesvin

I to tidligere artikler om Labækgård I/S har vi kunne fortælle om, hvordan medejer Thomas Lausten optimere foderforbruget ved hjælp af den rette foderblanding og godt management. Her kommer det sidste tip i vores artikelserie ’Lær af de bedste’, der handler om, at klimaet i stalden og den rette fordeling af grise kan øge til-væksten.

20 grader i rumtemperatur, overdækninger til grisene og samme sti fra indgang til slagtning. Det er tre af grundelementerne, som svineproducent Thomas Lausten på Labækgård bruger i stalden for at opnå en høj tilvækst på grisene, før de bliver sendt til slagtning. Samtidig forsøger han at undgå at blande grisene, når gården modtager dem af leverandøren.

”En gris, der bliver i sin sti, vil altid vokse mere og hurtigere, end hvis du flytter den. Så skal de ikke slås, men har lavet deres rangorden, som er i stien, da de kender hinanden. Det giver ro på”, lyder det fra Thomas Lausten, hvor grisene har en daglig tilvækst på 1029 gram og en dødelighed på kun 2,1 pct.

Få flere tip om staldtemperatur og opdeling af grise i videoen:

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.