2. juni 2020

Mors 2: Ingen sæd-smitte

Et grundigt analysearbejde har afkræftet, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Oven på udbruddet af PRRS på en ornestation i marts har flere so-holdere været bekymrede for, om de havde fået PRRS-virus via sæden. Risikoen har i dette tilfælde været lav. Undersøgelser få dage efter udbruddet viste nemlig, at de smittede orner ikke havde PRRS i sæden.

To produktionsbesætninger viste sig i imidlertid i løbet af de følgende måneder at have fået PRRS, og da de samtidig havde fået sæd fra ornestationen, opstod mistanken om smitte via sæden.  Nu har en genetisk karakterisering, altså sammenligning af PRRS i de to besætninger og PRRS fra Mors 2, afkræftet dette.

- Vi kan konkludere, at de to besætninger ikke var smittet via sæd fra ornestationen. PRRS i de to besætninger er ganske enkelt helt anderledes i forhold til den, vi fandt på Mors 2, siger Charlotte Sonne Kristensen, chefforsker i SEGES Svineproduktion og specialdyrlæge i svinesundhed.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.