11. juli 2020

Hatting Odense: Alle orner testet negative for PRRS-virus

Der er kommet svar på 100% blodprøvningen fra d. 9. juli fra de resterende 433 orner hos Hatting Odense, og resultatet viser, at alle orne er testet negative for PRRS1 og PRRS2.

Onsdag eftermiddag d. 8. juli blev der konstateret PRRS-virus i en orne hos ornestation Hatting Odense. Der blev efterfølgende taget blodprøver af alle tilbageværende 433 orner d. 9. juli, og resultatet af de blodprøver viser, at alle orner er negative for PRRS-virus.

Salgsstoppet for Hatting Odense gælder dog fortsat, idet KS-reglerne foreskriver, at man tidligst kan teste en ornestation virusfri syv dage efter, at det sidste positive dyr er fjernet. Der bliver derfor udtaget nye blodprøver ultimo næste uge.

Vi har samtidig fået svar fra analysen af sæden fra den positive PRRS-positive orne. Testen var negativ for PRRS1 og PRRS2. Ornen er aflivet.

Har du spørgsmål?

SEGES’ taskforce vil løbende opdatere om situationen her på hjemmesiden. Har du spørgsmål kan du kontakte Afdelingsleder Anne-Grete Hassing Hvolgaard på e-mail ahh@seges.dk eller via telefon +45 51359279.