16. september 2020

Dyrlæge: Få en bedre so-overlevelse

SEGES Svineproduktion belyser i samarbejde med en dyrlæge, hvor det er bedst at skride ind for at reducere so-dødeligheden.

I forbindelse med SEGES Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 er det vigtigt at fremhæve de faktorer, der kan være årsagen til en høj so-dødelighed. Derfor har projektleder Tina Birk Jensen teamet op med dyrlæge Andreas Birch for at belyse, hvordan du som producent bedst sætter ind for at reducere so-dødeligheden.

 

”For os har det været vigtigt at samarbejde med de dyrlæger, som so-holderne spørger til råds, bruger i tvivlsspørgsmål, og som har fingeren på pulsen ved de enkelte besætningers søer. Andreas Birch fra Ø-Vet har i en række videoer givet hans besyv på, hvordan du som producent får hjulpet dine søer godt på vej,” fortæller Tina Birk Jensen, specialkonsulent, dyrlæge og projektleder for SoLiv 2.0.

Hvor opstår problemerne?

Andreas Birch fortæller, at det er bedst at skabe sig et overblik i besætningen, inden man foretager sig yderligere.

 

”Det første man skal gå i gang med, når man ønsker at reducere sodødeligheden, er at prøve at analysere, hvorhenne opstår problemerne. Er det søer der bliver aflivet, eller er det søer der dør af sig selv. Derefter selvfølgelig en ide om, hvad har man af fornemmelse for de dør af, og om det er unge eller gamle søer, samt hvor det foregår henne af i systemet,” lyder det fra ham.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.