17. december 2020

Har grisen arvet sin fætters gode foderudnyttelse?

Der er penge i genomisk selektion. Men hvorfor – og hvad betyder det egentlig? Få svaret her.

”Genomisk selektion”. Det er blevet sagt mange gange – og langt de fleste ved, at det har haft stor betydning for avlsfremgangen hos DanBred-grise. Men hvorfor er det så vigtigt at kende avlskandidaternes DNA?

Det giver vi svar på i denne lille tegnefilm, som er blevet lavet i anledning af, at det i 2020 er 10 år siden, de første hårprøver blev taget fra et lille antal avlskandidater.

”I starten testede vi 10 procent af avlskandidaterne, mens vi i dag tester 100 procent Den stigning er ikke så underlig, for genomisk selektion giver os mulighed for at finde de grise, som har de bedste genetiske anlæg. Og med den viden kan vi udvikle grisenes bedste egenskaber,” siger Tage Ostersen, afdelingsleder i Avl & Genetik i SEGES Svineproduktion.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.