21. maj 2021

Hæv din overlevelse i sommerperioden: Gratis webinar

De seneste år har vist, at kurven for so-overlevelsen i sommermånederne har været dalende. Derfor sætter SEGES Svineproduktion fokus på, hvordan du som producent sammen med dine medarbejder kan have fokus på at hæve overlevelsen, når temperaturen stiger i stalden. Det er d. 31. maj kl. 12.

Lav overlevelse i sommeren

”For os er det vigtigt, at svineproducenten får alle de forudsætninger for at kunne hæve sin so-overlevelse. Da vi har set en dalende overlevelse i sommermånederne, prøver vi med dette webinar at give gode råd til, hvordan man med få, men vigtige tiltag kommer de varme måneder i møde,” fortæller Tina Birk Jensen, projektleder for SoLiv 2.0 og specialkonsulent i SEGES Svineproduktion.

Undgå toksiner i foderet 

Lige op til høst tømmes siloerne hos de fleste soholdere. I forbindelse med tømningen kan der forekomme toksiner i foderet, hvis det ikke gøres korrekt. Toksiner kan forsage nedsat ædelyst og dårlig malkning hos søerne. I værste tilfælde kan søerne dø, hvis toksinindholdet i foderet er for højt.

Til webinaret vil foderekspert fra VKST Kim Koefoed give dig gode råd og viden om, hvordan du tømmer og fylder din silo.

”Ved at have fokus på at rense, tømme og fylde din silo ordentligt kan du undgå en stigning i so-dødeligheden. Til det har vi hentet hjælp udefra, nemlig Kim, som er en af de førende eksperter, til at dele sin viden på området. Det sker både i webinaret og fra et besætningsbesøg fra en producent,” lyder det fra Tina Birk Jensen.

Webinar den 31. maj på dansk og engelsk

Hvis du har internationale medarbejder ansat, er det også muligt tilmelde dine medarbejder vores engelske webinar.

Webinarerne bliver afholdt:

  • 12.00-13.00 mandag den 31. maj på dansk
  • 13.30-14.00 mandag den 31. maj på engelsk

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.