I den årlige undersøgelse fra Fødevarestyrelsen viser det samlede resultat, at forbrugerne hverken skal frygte for medicinrester eller forbudte hormoner, når de spiser grisekød. Griseproducenterne skal have ros for at overholde tilbageholdelsestiden, lyder det fra sektordirektøren.
Når der skal laves frikadeller til aftensmad, kan forbrugerne trygt købe dansk grisekød. En undersøgelse fra Fødevarestyrelsen konkluderer nemlig, at det er sikkert at handle dansk kød uden medicinrester og forbudte hormoner.
"Undersøgelsen viser, at griseproducenter har styr på tilbageholdelsestiden, inden de afleverer dyrene til slagteriet. Jeg er glad for at høre, at vores landmænd har styr på produktionen og vægter ordentligheden højt på bedrifterne", lyder det fra Christian Fink Hansen, sektordirektør i SEGES Svineproduktion.
Resultater for antibiotika skal fastholdes
Fødevarestyrelsen tager dagligt prøver på slagterierne og i forbindelse med besætningsbesøg i landbruget. Det var kun i én enkel prøve, taget på et slagteri, at laboratoriet fandt en so, hvor grænseværdien for antibiotika var overskredet. Kontrollen bestod af prøver fra omkring 8000 grise.
"Det er positivt, at det kun er én enkelt so, hvor der er fundet rester fra antibiotika ud af de 8000 grise. Vi skal holde fast i den gode historie for dansk griseproduktion. Og det er jeg sikker på, at vi kan", siger Christian Fink Hansen.