21. april 2022

Fokus på mindre sommerstress i soholdet

Der ses en lavere overlevelse hos søer i sommerperioden. Derfor sætter SEGES Innovation fokus på de tiltag, der kan hæve overlevelsen i sommerperioden i et webinar den 27. april kl. 12-13.

Sommerperioden er nogle af de måneder, hvor der ifølge tal fra DAKA ses en lavere overlevelse hos søerne i forhold til andre måneder.

Ifølge Tina Birk Jensen, projektleder i SoLiv og chefkonsulent i SEGES Innovation, er der en række ting, der kan gøres for at skabe de bedste forudsætninger for søerne i den varme periode af året.

”I en årrække har vi set, at det især er i sommermånederne, at der sker pludselige dødsfald i soholdet. Det er derfor vigtigt at have ekstra fokus på en række forebyggende tiltag - heriblandt at sikre ordentlig ventilation, overbrusning i drægtighedsstalden, samt at planerne for sommeren er lagt, inden medarbejderne holder ferie,” lyder det fra Tina Birk Jensen.

Webinar ruster til sommeren

Den 27. april kl. 12-13 afholder SEGES Innovation SoLiv-webinar, hvor en række eksperter fra SEGES Innovation, Københavns Universitet og VKST kommer ind på de vigtigste elementer, man skal have fokus på i soholdet om sommeren. 

Webinaret vil ruste griseproducent til at gå sommeren i møde, hvor overlevelsen i drægtigheds- og farestalden sikres.