4. juli 2022

Afrikansk svinepest fundet i besætning i Niedersachsen

Et udbrud af Afrikansk svinepest er konstateret i det nordlige Tyskland lørdag den 2. juli, nærmere betegnet på en gård i det sydlige distrikt Emsland. Det skriver det tyske ministerium for Fødevarer, Landbrug og Forbrugerbeskyttelse. L&F opfordrer til at holde transportere fra området.

Myndighederne i Tyskland er i gang med at håndtere smitten og har indført en udelukkelseszonen i en radius af 10 kilometer. Afrikansk svinepest er ikke farligt for mennesker.

I Landbrug & Fødevarer følger man udviklingen tæt. I forbindelse med udbruddet af Afrikansk svinepest i det nordlige Tyskland er der en klar opfordring til danske griseproducenter.

- Man skal ganske enkelt holde sig fra området. Det er helt afgørende, at vi ikke bidrager til at sprede sygdommen, så hvis man har transporter eller andre gøremål i området i de kommende dage, så skal man finde alternativer. Vi skal ikke løbe nogen unødig risiko, og vi skal lade de tyske myndigheder arbejde og håndtere sagen, siger Jens Munk Ebbesen, områdedirektør for fødevarer- og veterinærforhold i Landbrug & Fødevarer.

Udbruddet blev konstateret lørdag den 2. juli. DANISH Transportstandard har den 4. juli udvidet zonerne i området.

Udbrud i tambesætning i Brandenburg

Samme dag blev der fundet smitte med ASF i en tambesætning i den nordøstlige delstat Brandenburg nær den polske grænse. Zonen var allerede markeret sort i DANISH Transportstandard, inden tambesætningen blev smittet.