23. februar 2023

Tag PCR-prøver forskudt af levering

Skal der tages PCR-prøver til viruspåvisning for PRRS, er det vigtigt, at dyrlægen ikke gør det samme dag, som man skal levere grise til slagtning.

Der har desværre i en periode været lidt forvirring om, hvornår slagterestriktionerne ved undersøgelse for PRRS-virus med PCR træder i kraft. 

Fødevarestyrelsen regner i datoer, og det vil sige, at det fortsat er sådan, at man i udgangspunktet skal undgå at udtage prøver til virus-påvisning inden for samme døgn, hvor der leveres dyr til slagtning.

I andre tilfælde

Man kan naturligvis komme i den situation, at der er klinisk mistanke, og der derfor skal udtages mistankeprøver. I det tilfælde er det vigtigt straks at gøre slagteriet opmærksom på forholdet, så de kan træffe deres forholdsregler til at minimere deres omkostninger.

Trin for trin guide

På temasiden om PRRS-reduktionspalen kan du læse alt om, hvordan du og din dyrlæge bedst forholder sig, når der skal udtages prøver til virusundersøgelse. Her vil en trin for trin guide tage dig gennem de forskellige steps ligesom du kan få svar på de fleste spørgsmål i Q&A afsnittet.
Download: UNDERSØGELSE FOR PRRS-VIRUS MED PCR – SÅDAN GØR DU DET RIGTIGT

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.