14. juni 2023

Offentlig PRRS-status: Gælder alle grisebesætninger

Den 16. maj 2023 trådte en ny bekendtgørelse om PRRS i kraft. Det betyder, at alle grisebesætninger skal have en offentlig PRRS-sundhedsstatus. Det gælder også, hvis din besætning har en PRRS-deklaration eller SPF-status fra SPF-Sund. I så fald skal du anmode om legalisering af besætningens sundhedsstatus.

Alle grisebesætninger med over 10 søer eller 100 grise skal senest 1. oktober 2023 kender sundhedsstatus på deres besætning. Det er et krav i den PRRS-bekendtgørelse, som trådte i kraft 16. maj 2023.

Din dyrlæge er orienteret om, hvilke specifikke regler der gælder for at få en status eller få en status legaliseret, men du er som besætningsejer også involveret. Du skal, eventuelt sammen med din dyrlæge, indsende en anmodning om status eller legalisering. Du kan også vælge at give din dyrlæge fuldmagt til at kunne ansøge om PRRS-sundhedsstatus eller legalisering på din besætning.

Find yderligere information

Du kan finde de relevante dokumenter på Fødevarestyrelsens hjemmeside - herunder link til formular til legaliseringsprocessen.

Du kan læse mere om PRRS reduktionsprogrammet for Danmark og finde al relevant information på vores temaside om PRRS.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.