29. februar 2024

Del dine erfaringer med PRRS-sanering

Del ud af dine erfaringer med PRRS-sanering med SEGES Innovation, så andre kan blive klogere på, hvordan PRRS skubbes ud af besætningen.

Åbenhed om, hvad man har gjort i besætningen for at skubbe PRRS-virus ud, er en værdifuld information til andre producenter, der forbereder en sanering eller er midt i det. 

SEGES Innovation indsamler erfaringer med delsanering af sohold.

”Du kan støtte andre, så de får taget nogle vigtige skridt på vejen til at opnå PRRS-frihed. Vi beskriver forløbet fra planlægning til gennemførsel og ikke mindst de bedste råd, producenterne kan give videre,” siger Elisabeth Okholm Nielsen, chefforsker i SEGES Innovation.

Gode råd til PRRS-sanering fra griseproducenter

Her er et par råd fra de første producenter, der har delt deres erfaringer:

  • Ejer 1: Overhold planen konsekvent. Sørg for, at der er plads nok til at køre sektioneret drift. 
  • Ejer 2: Flyt ikke grise tilbage. Hvis grisen ikke kan sælges, skal den aflives. 

Hvis du har erfaringer, du gerne vil dele, så kontakt Elisabeth Okholm Nielsen på elin@seges.dk.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.