11. april 2024

Podcast: Hangrisenes fordele og udfordringer

Flere danske griseproducenter producerer hangrise - og dermed stoppe med at kastrere pattegrisen. I seneste podcast fra Griseproduktion dykker vi ned i de fordele, der følger med en hangriseproduktion, men belyser også de udfordringer, der kan være ved produktionen.

Du ser dem i større grad i stierne. Hangrisene. Danske slagterier har nemlig åbnet op for at aftage flere hangrise. Og derfor har flere danske griseproducenter tegnet en hangrisekontrakt og er stoppet med at kastrere pattegrisene.

Med produktion af hangrisene løftes dyrevelfærden i farestalden. Hos slagtegrisene er fordelen bedre fodereffektivitet og kødindhold i slagtekroppen hos hangrisene. 

Hangrisene har dog også en række udfordringer. I denne podcast er Hanne Maribo, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, inviteret i studiet for at gøre os klogere på blandt andet:

  • Lugtstofferne skatol og androstenon
  • Hvilke lande der også producerer hangrise
  • Hvem der er mest følsom overfor lugtstofferne
  • Hvordan frasorteret hangrisekød kan anvendes f.eks. ved forskellig tilberedning og bearbejdning af kødet.
Lyt med, når Hanne Maribo deler ud af sin store viden om hangrise.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.