25. april 2024

Podcast: 2 år med reduktion af PRRS

Det er nu to år siden, at Landbrug & Fødevarer lancerede reduktionsplanen for PRRS. Og hvordan er det så gået siden? Det kan du høre i den seneste podcast fra Griseproduktion.

Mange af jer har sikkert allerede stiftet bekendtskab med reduktionsplanen, har været på et møde om det, eller talt med din nærmeste nabo om PRRS. Og hvis du er en af dem, kan du godt klappe dig selv på skulderen. For det går nemlig rigtig godt, ifølge Nicolai Rosager Weber, chefkonsulent og projektleder i Landbrug & Fødevarer.

”Da vi startede hele planen, der vidste vi ikke noget om, hvad halvdelen af de danske grisebesætningers reelle PRRS-status var. De havde ukendt-status. Nu har vi status på alle besætninger. Det viser, at to ud af tre af alle besætninger i Danmark er deklareret fri fra PRRS,” forklarer Nicolai Rosager Weber.

Foruden de mange negative besætninger, har Landbrug & Fødevarer også organiseret over halvdelen af alle besætninger i regionale saneringsprojekter.

Bliv opdateret på PRRS i podcasten

Podcasten kommer også ind på:

  • Hvilke regioner der næsten er fri for PRRS, og hvilke der har udfordringer.
  • Hvor mange besætninger der falder for PRRS.
  • Forventningerne til det kommende år med reduktion af PRRS.
Nicolai Rosager Weber, chefkonsulent og projektleder i Landbrug & Fødevarer giver en status på 2 år med reduktion af PRRS.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.