16. maj 2024

SEGES Insight: Bedre overblik over foderets betydning

SEGES Innovation, der driver SEGES InSight, har indgået et samarbejde med Danish Agro om at udveksle beregnede data fra Danish Agro´s kunder. Det er med til at give et endnu bedre overblik over foderets betydning for overlevelsesraten blandt søer.
Mange soholdere foretager registreringer hver eneste dag, og når disse registreringer kommer ind i SEGES InSight skabes et  grundlag for, hvor den enkelte besætning  kan sætte ind for at øge overlevelsen blandt søerne. Et samarbejde mellem SEGES Innovation og Danish Agro – herunder datterselskabet Vilomix giver mulighed for at kombinere beregnede besætningsdata fra SEGES InSight med valget af foderløsninger.

Sådan fungerer det

Danish Agro og Vilomix får beregnede data fra SEGES Insight, som de efterfølgende  samkører med koncernens egne data på foderblandinger, tilskudsfoder og premix for at lave bedre foderløsninger og rådgivning. Konceptet er allerede testet af i en række forsøg på vækstgrise, der har vist lovende resultater.

Bedre so-overlevelse giver bedre økonomi

At sikre en højere overlevelsesrate blandt søer vil ikke alene højne dyrevelfærden på bedrifterne. Også økonomisk vil det have en gevinst. Det estimeres således, at for en produktionsbesætning med indkøb af polte vil hvert procentpoint reduktion i sodødeligheden kunne give en gevinst på ca. 40 kr. pr. årsso.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.