19. september 2024

Podcast: Karantænerum forebygger PRRS

Det er rigtig vigtigt at have et karantænerum, hvis man indkøber polte til sin besætning. Hør anbefalingerne til karantænerummet, og hvordan man bedst undgår at blive smittet med PRRS.
I det nyeste afsnit af kanalen Griseproduktions podcast dykker vi ned i, hvor vigtigt det er at have karantænerum til dine polte, samt hvordan disse rum kan være en effektiv barriere mod PRRS-smitte.
Lyt med og få Bjørn og Nicolais råd til at beskytte din besætning mod PRRS.

Anbefalingerne til karantænerum

Dyrlægerne Bjørn Lorenzen og Nicolai Rosager Weber giver konkrete anbefalinger til, hvordan karantænerum bør indrettes, med fokus på adskilte ventilations- og gyllesystemer samt de vigtigste forholdsregler ved indkøb af polte. 

40 procent falder ved at tage dyr direkte ind

"Når polteleverandøren påviseligt er smittet med PRRS, viser vores statistik, at mindst 40 procent af de besætninger, der tager poltene direkte ind i besætningen, bliver smittet med PRRS. Hvorimod ingen af de besætninger, der bruger karantænerum korrekt, bliver smittet," siger Bjørn Lorenzen i podcasten.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.