”Vi er simpelthen overvældede over den positive feedback, vi har fået fra de besøgende efter Åbent Landbrug,” fortæller Kasper Henricksen, direktør for Overgaard Gods.
På gården var der oplevelser for både store og små, hvor de blandt andet kunne få lov til at se store landbrugsmaskiner, høre om skovdrift ved Dalgas, smage grillpølser fra Randersegnens Landboungdom, få smagsprøver fra Danish Crown og ikke mindst besøge grisestalden, hvor over 600 gæster kiggede ind.
”Det kræver selvfølgelig noget at åbne sin grisestald for flere hundrede mennesker, men vi oplevede, at det forløb rigtig glidende. Arrangementet er godt organiseret, og vi fik stor hjælp fra den lokale landboforening Kronjylland, som stiller med både seniorer og bestyrelsesmedlemmer. De hjælper gæsterne sikkert gennem stalden og sørger for, at alle får en god oplevelse,” forklarer Kasper Henricksen.
Særligt børnene viste stor interesse for grisene og deres liv. Derfor lagde Overgaard Gods vægt på at formidle viden på en enkel og relaterbar måde.
“Vi brugte sjove anekdoter og sammenligninger, som børnene kan forstå og huske,” forklarer Kasper Henricksen.
”Det er vigtigt, vi åbner op”
Ifølge Kasper Henricksen er Åbent Landbrug en unik mulighed for at vise og fortælle omverden, hvad det egentlig vil sige at producere grise.
“Mange af de besøgende troede slet ikke, det var muligt at komme ind i en grisestald. Flere blev også overraskede, da de så, hvor rolige dyrene var. Det afkræfter nogle fordomme, og derfor er det så vigtigt, vi åbner landbruget op.”
Han opfordrer derfor andre griseproducenter til at deltage i Åbent Landbrug.
“Det er en sand festdag, både for gæsterne og for os. Det styrker fællesskabet blandt medarbejderne, og vi kunne næsten ikke få armene ned over den begejstring, gæsterne viste. Vi var trætte, men glade, da dagen var omme.”
I år deltog i alt 94.000 danskere i Åbent Landbrug. Arrangementet vender tilbage næste år den 20. september.
Læs mere om Åbent Landbrug på aabentlandbrug.dk.