16. november 2021

Afrikansk svinepest - genvej til viden og vejledninger

Afrikansk svinepest er rykket tættere på Danmark - og konsekvenserne ved et udbrud vil være fatale for danske grise, dansk eksport og danske arbejdspladser. Derfor er det så afgørende, at alle, der har grise, og alle, der kommer i en grisebesætning, har fokus på den vigtige smittebeskyttelse. Vi har samlet vores viden, så du kan få en hurtig indgang til al vores viden om Afrikansk svinepest - og hvad du kan gøre for at undgå at få sygdommen til Danmark.
Som producent og jæger er der et særligt ansvar, når producenter går på jagt i udlandet, siger Erik Larsen, bestyrelsesformand i Landbrug & Fødevarer, Griseproduktion.

Plakat: Madaffald

Hent plakat, der viser, at madaffald ikke hører til i naturen, men i skraldespanden. Tekst plakaten er på syv forskellige sprog. 

Hent plakat: Har du mad med?

Viden om ASF

Hvad er Afrikansk svinepest, og hvordan viser sygdommen sig?

På vores viden-siden om ASF kan du læse om selve sygdommen - herunder symptomer, og hvad du især skal være opmærksom på.

Viden om ASF

Lyt med: ASF i Tyskland - tættere på Danmark

Sisse Schlægelberger vurderer de mulige konsekvenser, spredningen af ASF har for økonomien i dansk griseproduktion. Asger Kjær Nielsen opdaterer også status på røde og sorte zoner i DANISH-ordningen.
Se eller gense webinar på engelsk om ASF. Webinaret giver en indførsel i virus, og hvor du skal være opmærksom for at undgå at få ASF til din besætning.