24. oktober 2023

Pork Academy: Masterclass for fremtidens griseproduktion 2024

Er du et af de største talenter i dansk griseproduktion eller følgeerhverv til griseproduktionen? Vil du lære om de nyeste tendenser inden for griseproduktion fra avl til fordring til afsætning? Og vil du være med til at forme fremtiden for dansk griseproduktion? Så er Pork Academy: Masterclass noget for dig.

Masterclass for fremtidens griseproduktion er en unik mulighed for dig, der ønsker at bruge dit talent til mere. Vi tilbyder et unikt netværk, hvor I sammen skal på en rejse til fremtidens griseproduktion. Gennem 5 kursusdage, klæder vi dig på med højt fagligt indhold, som giver et 360 graders syn på dansk griseproduktion, tendenser og fremtidens krav. Masterclassen afsluttes med en 5 dages studierejse, hvor du får et indblik i griseproduktionen i Spanien, som er blandt Europas mest succesfulde griseproducerende lande.

Pork Academy: Masterclass løber fra marts og afsluttes med studietur til november 2024.

De 5 kursusdage giver dig følgende indsigter: 

  • Kursusdag 1 giver dig indblik i samfundets forventninger til dansk griseproduktion, og et dybdegående fagligt indblik i, hvordan avl og avlsmål er afgørende for, at danske griseproducenter er blandt verdens mest effektive.
  • Kursusdag 2 giver dig en dybdegående viden i fodring, foderstrategier og -optimering i teori og praksis.
  • Kursusdag 3 giver dig en grundig viden om sundhed og velfærd, herunder besøg på laboratoriet i Kjellerup. Derudover, bliver du klogere på de nyeste tendenser inden for dyrevelfærd for grise.
  • Kursusdag 4 giver dig en indgående viden om samarbejdet i værdikæden fra smågriseproducent til afsætning, til slagtegriseproducenter og slagteriet. 
  • Kursusdag 5 giver dig viden om vigtigheden af ledelse i en stor moderne griseproduktion, herunder introduktion til ledelse, medarbejderudvikling og fastholdelse.

Kursusdagene ligger som udgangspunkt den 3. fredag i måneden marts, april, maj, juni og september. Kursusdag 1 strækker sig over torsdag eftermiddag til fredag eftermiddag.

Kom med på studietur til Spanien 

Spanien er blandt Europas mest succesfulde griseproducerende lande. I Spanien vil du stifte bekendtskab til Spaniens produktionsforhold, herunder både den spanske integratormodel og Spaniens store succes med højværdiprodukter.
Studieturen varer fem dage, og finder sted i november 2024.

Det er gratis at være med 

Alle udgifter til deltagelse i Pork Academy: Masterclass for fremtidens griseproduktion, herunder transport, overnatning og forplejning, betales af bevilling fra Svineafgiftsfonden.

Ansøgning

Hvem kan ansøge? 

Alle ansatte i dansk griseproduktion (primærproduktionen eller følgeerhverv) kan ansøge om deltagelse. Det kræver, at du kan følge undervisningen på dansk, samt forstå engelsk, da oplæg på studieturen kan foregå på engelsk.

Sådan ansøger du

For at ansøge skal du sende en anbefaling fra din arbejdsgiver samt en motiveret ansøgning til Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris på malp@lf.dk senest mandag den 27. november 2023. Information om optag gives i slutningen af december 2023. 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til Pork Academy: Masterclass for fremtidens griseproduktion, er du velkommen til at skrive til Marianne Lynghøj Pedersen fra Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris på malp@lf.dk.

Masterclass for fremtidens griseproduktion er udviklet af Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, Danske Svineslagterier og Landsforeningen af Danske Svineproducenter og er for dig, der arbejder med griseproduktion inden for primærproduktionen eller følgeerhvervene, og som vil bidrage til at udvikle fremtidens griseproduktion. 

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.