28. september 2020

110 mio. kroner til en zinkfri produktion

Det bliver en udfordring for smågriseproducenter, når forbuddet mod medicinsk zink træder i kraft om under to år. Derfor arbejder SEGES Svineproduktion på at finde mulige alternativer sammen med en række samarbejdspartnere.

I en ny podcast-serie fra SEGES Svineproduktion sætter vi fokus på rejsen mod en produktion uden medicinsk zink om senest to år. Projekterne har et samlet budget på over 110 millioner kroner. En lille del af de penge kommer fra branchen selv, mens en stor del af projekterne er finansieret af eksterne som f.eks. EU under Horizon 2020, GUDP og Innovationsfonden.

Fælles for dem alle er, at SEGES deltager med centrale kompetencer i et fint samarbejde med universiteter og kommercielle firmaer.

”Det er nogle store, dyre projekter. Det kan vi ikke løfte alene med vores egen finansiering. Derfor har vi søgt penge i fællesskab. Og så har vi heller ikke alle teknologier og løsninger i SEGES Svineproduktion, som vi lige kan tage ting ned fra hylden og teste af. Derfor skal vi udvikle nye ting sammen med gode samarbejdspartnere, for at finde alternativer til behandling af fravænningsdiarré,” siger Nicolai Rosager Weber, dyrlæge, afdelingsleder i SEGES Svineproduktion i podcasten.

Om der kommer et quick fix eller der skal flere værktøjer i gang, kan du blive klogere på i afsnit 1 af podcasten ”Zinkfri 2022”.