22. april 2021

Leveringserklæringer fritager for krav om GPS

Kører du udelukkende grise mellem besætninger med leveringserklæringer, behøver du ikke længere at have GPS på vognen. Undtagelsen er gældende fra 22. april 2021.

Siden 2018 har det været et krav, at de griseproducenter, der selv flytter dyr mellem bedriften og sælger/modtager af f.eks. slagtegrise eller smågrise, skal have installeret GPS. Det skyldes, at branchen ønsker fuld sporbarhed på alle grise, også dem, der ikke er underlagt kravene fra DANISH Transportstandard. Den eneste undtagelse er dem, der udelukkende flytter grise mellem egne CHR-numre, de behøver ikke have GPS installeret.

Dobbeltkontrol fjernes

”Siden styregruppen bag DANISH-ordningen i 2018 besluttede kravet om GPS, har vi fra DANISH-ordningens side ladet implementeringen foregå i et tempo, så alle kunne nå at få installeret GPS. Nu gør vi status og styregruppen har samtidigt besluttet, at dem, der udelukkende kører grise mellem besætninger med leveringserklæring, ikke behøver at levere GPS-data. De flytninger er jo dokumenteret i erklæringen, så den dobbeltkontrol fjerner vi,” siger kvalitetschef for DANISH, Asger Kjær Nielsen.

Asger Kjær Nielsen understreger samtidigt, at alle andre flytninger kræver, at der sendes GPS-data. De to eneste undtagelser for kravet om GPS er nu, at man:

  1. Udelukkende kører grise mellem egne CHR-numre og/eller
  2. Udelukkende flytter grise mellem besætninger med leveringserklæringer (griseringsaftaler).

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.