11. november 2021

DANISH Boksen er taget godt imod

De første griseproducenter har taget DANISH Boksen i brug, og den har vist sit værd ved de første kontroller. Ro i maven og hurtigere kontrol er blandt de første tilbagemeldinger

Det er ikke mange dage siden, at alle griseproducenter fik adgang til DANISH Boksen. På SEGES Gris’ Årsmøde den 26. oktober 2021 blev DANISH Boksen præsenteret som det nye digitale værktøj til alle landets griseproducenter. Et værktøj, der letter arbejdet med hverdagens administrative opgaver. Det sikrer et overblik over den dokumentation, der kræves fremlagt ved kontrolbesøg. På den måde er DANISH Boksen med til at give ro i maven, færre afvigelser og frigive mere tid til at passe grise.

Dokumenter samlet ét sted

Der er mange dokumenter, som skal findes frem inden et kontrolbesøg.

”Vi har været med ude på et af de første kontrolbesøg, der er lavet hos en producent, der har taget DANISH Boksen i brug. Her var både producent og kontrollør enige om, at det er noget nemmere med DANISH Boksen, og at det er en stor fordel, at alt er samlet ét sted,” siger Asger Kjær Nielsen, Kvalitetschef for DANISH-ordningen hos SEGES. Det tager selvfølgelig lidt tid at få lagt de første dokumenter ind, men når de først er lagt ind, så er det noget nemmere at gennemføre kontrolbesøget.

Kom med på kontrolbesøg, hvor DANISH Boksen er i brug.

Sparer tid

Også kontrollanten kan mærke en forskel på besøget, efter DANISH Boksen er taget i brug.

”DANISH Boksen understøtter, at alle dokumenter fra f.eks. dyrlægen, egenkontrol og kursusbeviser med mere ligger ét sted. Vi bruger ofte rigtig meget tid på at finde alle de nødvendige dokumenter, men på den her måde, så går det hurtigere,” siger Sofie Tønder, der er auditor hos Baltic Control Certification, der står for kontrollen af DANISH Produktstandard. For griseproducenterne er der altså en klar fordel ved, at der spares tid ved de fremtidige kontrolbesøg. Det kræver dog lige, at man opretter sig som bruger først. Når det er gjort, skal man sikre sig, at de relevante dokumenter kommer ind i DANISH Boksen. 

”Får man sat det rigtigt op, vil nye dokumenter automatisk blive overført til DANISH Boksen, og man vil blive adviseret, når gamle dokumenter kræver ny opmærksomhed. Det kan eksempelvis være egenkontrolprogrammet,” siger Asger Kjær Nielsen. Han understreger, at der er meget hjælp at hente på danishboksen.dk.

Sådan får du adgang til Danish Boksen

Du tilgår DANISH Boksen ved hjælp af dit AgroID, som du bruger til at logge ind på DANISH Boksen via danishboksen.dk eller landmand.dk.

Har du ikke et AgroID er det gratis at oprettet.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.