25. november 2021

Kontrolkampagne om syge og tilskadekomne dyr

Netop nu kører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne, der sætter fokus på korrekt håndtering af syge dyr. Det er derfor vigtigt at have styr på, hvad man skal gøre ved grisen, der er kommet til skade eller har tegn på sygdom. Korrekt håndtering af grise med brok er et vigtigt område i kontrollen.

Når du laver det daglige tilsyn hos dine grise, er det vigtigt at holde øje med, om grisene udvikler en bule under bugen. Opdager du en bule hos en gris, skal du dagligt holde øje med, hvor stor bulen er, og om der udvikles sår eller komplikationer. Det er vigtigt at gribe ind i tide, så tilstanden ikke forværres.

Se med, hvad du skal gøre, hvis du har en gris med brok.

Som udgangspunkt kan en gris med brok blive i stien, hvis den er trivelig og går normalt. Broksækken skal være under 15 cm (håndbold) på en slagteklar gris eller under 5 cm (tennisbold) på en 30 kgs gris. Der må ikke være sår på broksækken.

En gris med brok skal sættes i sygesti, hvis grisen har et stort brok eller har sår på broksækken.

En gris med brok skal aflives, hvis grisen er utrivelig, dens bevægelse er hæmmet på grund af broksækken, eller hvis såret er stort og berører de underliggende væv.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.