7. december 2022

Papgrise og checkliste hjælper dig til bedre staldindretning

Hvordan sikrer du, at du får den optimale indretning af din nye stald, når du skal leve op til sektorens anbefalinger om løse søer? For at hjælpe dig på vej kan du bruge papgrise og en checkliste.

Fremtidens farestald i Danmark er med løse søer, og SEGES Innovation har udviklet et værktøj, der gør det nemmere for dig at vælge den bedste staldindretning for din bedrift. Du skal bruge papgrise og en checkliste. Grisene i pap og checklisten gør det håndgribeligt og jordnært for dig at vurdere de mulige staldindretninger i din kommende stald.

Chefkonsulent Vivi Aarestrup Moustsen forklarer i videoen, hvordan du bruger papgrisene til at sikre den optimale løsning af din farestald til løse søer.

Sættet indeholder en so, 20 nyfødte grise og 20 tre uger gamle grise – alle i størrelsesforholdet 1:10. Så hvis du printer tegningsforslagene til din kommende stald i 1:10, vil du kunne vurdere, hvilke stier der passer bedst til løse søer.

Ny stald til løse søer – deadline for ansøgning 10. januar 2023

Emnet er ekstra relevant lige nu, da du i øjeblikket kan søge tilskud fra Landbrugsstyrelsen til indretning af stier til løse søer – vær opmærksom på, at deadline for ansøgning er d. 10. januar 2023.

Hvis du overvejer at ansøge om puljen, skal dit byggeprojekt være afsluttet senest to år, fra den dag din ansøgning er sendt til Landbrugsstyrelsen. Der kan hverken søges om forlængelse eller ændringer. Det er derfor vigtigt, at det er et gennemarbejdet projekt, du søger til.