20. april 2023

Ny version af DANISH Produktstandard

Fra 1. juli 2023 træder en ny version af DANISH Produktstandard i kraft, så ordningen i endnu højere grad lever op til regelkrav i branchen, og de krav, som kommer fra markederne i hele verden.

Med udgangspunkt i det eksisterende set up for DANISH Produktstandard, er den overordnede og tekniske opbygning blevet evalueret med henblik på, om ordningen i tilstrækkelig grad bidrager med en incitamentsstruktur, der sikrer en større regelefterlevelse, et bedre omdømme for branchen samt et styrket og troværdigt DANISH koncept. 

”DANISH Produktstandard er med til at sikre markedsadgang og ved uvildige kontrolbesøg bidrage til og dokumentere, at vi lever op til lovgivningen og branchekravene,” siger kvalitetschef for DANISH Asger Kjær Nielsen, Landbrug & Fødevarer. 

”Derfor er det vigtigt at ordningen hele tiden er opdateret, og lever op til de krav, der kommer fra markederne i hele verden,” siger Asger Kjær Nielsen.

Få ændringer

Efter en grundig evaluering af DANISH-ordningen, bliver der ikke store ændringer at mærke for den enkelte griseproducent. Der kommer en mere tydelig opdeling mellem de administrative- og produktions-relaterede kravpunkter. Hvis man har afvigelser, kan der som noget nyt følges op med hurtige fokuserede genbesøg, såkaldte spotaudits, der kun fokuserer på det område, man havde en afvigelse inden for. Man kan også få stillet krav om rådgivningsbesøg, der udløses, hvis man har gentagne afvigelser inden for områder, som har et særligt fokus, eksempelvis dyrevelfærd.

Bredt sammensat gruppe

Det er styregruppen bag DANISH Transport- og Produktstandard, der i marts 2022 nedsatte en arbejdsgruppe repræsenteret af hele branchen og værdikæden. 

”Den nye version af DANISH Produktstandarden er netop godkendt af DANAK, der er det nationale akkrediteringsorgan i Danmark, så nu er vi klar til at implementere de nye tiltag, så den nye version kan træde i kraft 1. juli 2023,” siger Asger Kjær Nielsen.

Den nye version af DANISH Produktstandard træder i kraft d.1. juli 2023. Det betyder, at grisebesætninger, som får et DANISH besøg efter denne dato, certificeres i forhold til den nye version. Certifikater, som er udstedt til den eksisterende version af DANISH Produktstandard vil dog være gældende indtil udløb.

Hent DANISH Produktstandard, der træder i kraft 1. juli 2023

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.