Der bør laves en handlingsplan for håndtering af svage eller udfordrede grise for at mindske overdødeligheden blandt disse grise.
Fødselsvægten vurderes normalt på øjemål. Det kan anbefales at veje et par kuld grise, hvis man mener, at der fødes mange undervægtige grise. Vejning kan foretages ved at lægge grisen ned i en spand og veje spand og gris på en køkken- eller badevægt.
Undervægtige grise (< 1kg) har forhøjet risiko for at dø.
Gennemsnitlige grise (1-1,5 kg) har en gennemsnitlig chance for at overleve.
Store grise (> 1,5 kg) har stor chance for at overleve.
Ved faring optælles grisene som levende eller dødfødte. Det er vigtigt med en entydig definition, så udviklingen kan følges over tid, uanset hvilken medarbejder der registrerer. Hvis der registreres for mange grise som dødfødte grise, selv om de først er døde efter faring, risikeres det, at der ikke arbejdes på at løse det rigtige problem i stalden [1].