16. maj 2023 | Opdateret/Gennemlæst 31. juli 2023

Spar penge - opdater oplysninger i CHR-register

Der er penge at spare, hvis du opdaterer dine oplysninger om tomme besætninger i CHR-register,

Bekendtgørelsen om den nationale PRRS-reduktion er trådt i kraft 15. maj 2023 og er gældende for besætninger med mere end 10 dyr i kategorien søer, gylte og orner eller mere end 100 grise i alt.

I forbindelse med bekendtgørelsen opkræver Fødevarestyrelsen et gebyr til alle besætningsejere, der har registreret grise i CHR-registreret. Derfor er det en god idé at kontrollere, at dine oplysninger i CHR-registeret er korrekte. Der er nemlig ingen grund til at blive opkrævet gebyrer, hvis du ikke bruger stalden som produktionsejendom. 

Din pligt at sikre korrekte oplysninger

Alle besætningsejere har pligt til at sikre, at oplysningerne i CHR-registeret er korrekte. Oplysningerne omfatter antal dyr, dyreart, hvem der er ansvarlig dyrlæge og meget andet.

Løbende ændringer af antal dyr skal indberettes senest 7 dage efter ændringen.

Mister jeg min miljøgodkendelse, hvis jeg ingen dyr har på CHR-registeret?

Nej. Det er en myte, at antallet af dyr er koblet til staldanlæggets miljøgodkendelse. Miljøgodkendelsen bortfalder kun, hvis der i tre sammenhængende år ikke er tilstrækkeligt produktionsomfang i staldanlægget. Du skal altså ikke være nervøs for at indberette ”0” grise hvis stalden står tom.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.