[1] |
Dahl, J. (1997). Foderrelaterede risikofaktorer for subklinisk Salmonella infektion. VeterinærInformation nr. 9764, Landsudvalget for Svin, Danske Slagterier. |
[2] |
Jørgensen, L. (2000). Foderændring i sohold med vedvarende salmonella-problemer. Notat nr. 0038, Landsudvalget for Svin. |
[3] |
Kjeldsen, N. (1999). Foderændringer i besætninger med vedvarende salmonella-problemer. Notat nr. 9953, Landsudvalget for Svin. |
[4] |
Sloth, N.M., Tybirk, P., Dahl., J. & Christensen, G. (1998). Effekt af formalingsgrad og varmebehandling/pelletering på mavesundhed, Salmonella-forebyggelse og produktionsresultater hos slagtesvin. Meddelelse nr. 385, Landsudvalget for Svin. |
[5] |
Jørgensen, L.; Dahl, J.; Jensen, B.B. & Poulsen, H.D. (1999). Effekt af ekspandering, pelletering og formalingsgrad på Salmonella, produktionsresultater og mave-tarm sundhed hos slagtesvin samt fytaseaktivitet og vitaminstabilitet i foder. Meddelelse nr. 426, Landsudvalget for Svin. |
[6] |
Hansen, C.F.; Dahl, J. & Jørgensen, L. (1999). Effekt af myresyre i drikkevand på forekomsten af Salmonella hos slagtesvin. Meddelelse nr. 432, Landsudvalget for Svin. |
[7] |
Fisker, B.N. (2000). Afblanding af tørfoder. Erfaring nr. 11, Landsudvalget for Svin. |
[8] |
Dahl, J. & Jørgensen, L. (2001). Færdigfoder iblandet en del ikke varmebehandlet korn - effekt på forekomst af Salmonella hos slagtesvin. Meddelelse nr. 505, Landsudvalget for Svin. |
[9] |
Jørgensen, L., Jensen, B.B. & Kjærsgaard, H. (2000). Effekt af Formi®LHS, Acid One og Expandat på Salmonellaforekomst, mave-tarmsundhed og produktivitet hos slagtesvin. Meddelelse nr. 489, Landsudvalget for Svin. |
[10] |
Hansen, C.F.; Knudsen, K.E.B.; Jensen, B.B. & Kjærsgaard, H. (2001). Effekt af melfoder, kartoffelproteinkoncentrat, en firmablanding, roepiller og zinkgluconat på salmonellaforekomst, mave-tarmsundhed og produktivitet hos slagtesvin. Meddelelse nr. 528, Landsudvalget for Svin. |
[11] |
Hansen, C.F.; Knudsen, K.E.B.; Jensen, B.B. & Kjærsgaard, H. (2001). Effekt af melfoder, grov formaling af pelleteret foder og Bacona FormiVækst på Salmonella, mave-tarmsundhed og produktivitet hos slagtesvin. Meddelelse nr. 534, Landsudvalget for Svin. |
[12] |
Jørgensen, L.; Kjærsgaard, H.; Wachmann, H.; Jensen, B.B. & Knudsen, K.E.B. (2002). Salmonella-begrænsende foder til smågrise – effekt af foderets form og af tilsætning af mælkesyre på forekomst af Salmonella, Lawsonia, mave-tarmsundhed og produktivitet. Meddelelse nr. 543, Landsudvalget for Svin. |
[13] |
Hansen, C.F.; Kjærsgaard, H.; Knudsen, K.E.B. & Jensen, B.B. (2002). Effekt af melfoder og Porzyme 9300 på Salmonella, mave-tarmsundhed og produktivitet hos slagtesvin. Meddelelse nr. 558, Landsudvalget for Svin. |
[14] |
Kjærsgaard, H.; Jørgensen, L.; Johansen, M.; Jensen, B.B. & Knudsen, K.E.B. (2002). Effekt af melfoder og pelleteret foder til søer og smågrise på forekomst af Salmonella, Lawsonia, produktivitet og mave-tarmsundhed. Meddelelse nr. 565, Landsudvalget for Svin. |
[15] |
Dahl, J. & Kranker, S. (1999). Betydning af salmonella-inficerede smågrise. VeterinærInformation nr. 9962, Landsudvalget for Svin, Danske Slagterier. |
[16] |
Kranker, S.; Alban, L. & Boes, J. (2003). Salmonella infektionsdynamik, VetInfo nr. 268, Landsudvalget for Svin, Danske Slagterier. |
[17] |
Kranker, S. & Wachmann, H. (2003). Effekten af salmonellabegrænsende foderprincipper til søer i Salmonellainficerede sobesætninger med smågriseproduktion. Meddelelse nr. 584, Landsudvalget for Svin. |
[18] |
Pedersen, A.Ø.; Maribo, H.; Kranker, S.; Canibe, N.; Hansen, I.D. & Aaaslyng, M.D. (2002). Fermenteret vådfoder til slagtesvin - pelleteret foder. Meddelelse nr. 567, Landsudvalget for Svin. |
[19] |
Jørgensen, L.; Wachmann, H.; Jensen, B.B.; Knudsen, K.E.B. & Kjærsgaard, H. (2004). Byg/hvede forhold og hvedeklid i pelleteret slagtesvinefoder - effekt på forekomst af Salmonella, mave-tarm-sundhed, passagehastighed samt produktivitet. Meddelelse nr. 636, Landsudvalget for Svin. |
[20] |
Jørgensen, L.; Kranker, S.; Wachmann, H. & Boes. J. (2003). Effekten af salmonella-reducerende færdigfoder på forekomst af Salmonella og på produktivitet hos slagtesvin. Meddelelse nr. 619, Landsudvalget for Svin. |
[21] |
Hansen, C.F.; Knudsen, K.E.B. & Jensen, B.B. (2004). Maven som barriere mod Salmonella hos slagtesvin fodret med groft formalet melfoder. Meddelelse nr. 661, Landsudvalget for Svin. |
[22] |
Boes, J.; Alban, L. & Møgelmose, V. (2003). Henfald af Salmonella i gylle på marken. Meddelelse nr. 600, Landsudvalget for Svin. |
[23] |
Wingstrand, A. & Jørgensen, L. (1996). Effekt af valset, ikke-varmebehandlet korn på forekomsten af Salmonella hos slagtesvin. Erfaring nr. 9608, Landsudvalget for Svin. |
[24] |
Jørgensen, L. & Boes, J. (2004). Benzoesyre og mælke/myresyre til smågrise. Meddelelse nr. 677, Landsudvalget for Svin. |
[25] |
Boes, J., Vestergaard, K., Steenhard, N.R., Baggesen, D.L. & Roepstorff, A. (2005). Samspil mellem Salmonella og spolorm. Meddelelse nr. 725, Landsudvalget for Svin. |
[26] |
Hansen, C.F., A. Leegaard Riis, L.F. Kornfelt, S. Bresson, O. Højbjerg & B.B. Jensen (2005). Maven som barriere for skadelige bakterier hos smågrise. Meddelelse nr. 713, Landsudvalget for Svin. |
[27] |
Jørgensen. L, B.B. Jensen (2004). Melfoder og pelleteret foder til søer. Meddelelse nr. 668, Landsudvalget for Svin. |
[28] |
Jørgensen. L, B.B. Jensen (2004).Syre i pelleteret foder til søer. Meddelelse nr. 682, Landsudvalget for Svin. |
[29] |
Holm, M. & Lybye Anderson, M. (2012). Benzoesyre gav højere produktivitet hos slagtesvin. Meddelelse nr. 947, Videncenter for Svineproduktion. |
[30] |
trends-and-sources-in-human-salmonellosis-2021-smittekilderegnskab.pdf |